Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Специално за твоята не мисля. Сигурно ще имаш по-добри ниски честоти. А и все пак си дизелче, според мен си сложи спортен филтър, там ще се получи малко по-ефектно Не очаквай чудеса.
    Arena Coast Customs

Comment

• А някой от форума слагал ли е гърне от форума? Питам защото немога да получа точен отговор. Един ми казва че ще се чува, друг ми вика че трябва да сменям цялата генерация ако искам да се чува. Иначе мерси за поста
      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

• По-добре не си давай парите
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Аз не съм се решил на 100% да слагам гърне. Просто питам дали ще има разлика както при бензиновите коли и вече ще си направя изводите дали да сложа
          Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

• Първоначално публикувано от Raiko0 Покажи съобщение
            Колеги имам въпрос. Ако сложа спортно гърне на колата от подписа ми ще има ли драстична промяна в звука?
            Един познат си сложи ,хубаво гърне ,но неговата е Фиат,пак 1.9 ,но не знам как е при Алфичките,и двата са си 4-цилиндров ,ако беше 5-так щеше да е драстична,но така най много във високите да се чува "шокиращо"

Аз имам въпрос,за моята -Онзи ден карах до св.Влас и исках да видя на магистрала ,с колко ще ме изненада мойта принцеса,защото е с Ню Енган.
            Тааа на 6500 ми дава 190 ,по километраж ,гумите са ми нормални 185/65/14 ,което е нормално ...
            та мисля си ,дали е от скоростната кутия ,защото двигателя ,който сложих е много читав и върви много добре ,дали е от нея ?Вие колко сте правили с 1.4ТС ?
            Момчето от което взех двигателя ,ми каза ,че на 2-ра е правил 110 ,а на 3-та 140, аз съм 2-ра-90 ,3-та 120.
            Ясно е ,че е от скоростната кутия ,но 5-та не беше ли Не модификационна?може ли само тя да се удължи?
            Last edited by AlfaFen145; d.m.y г., 18:01.
            155 96' 1.6 16v 1++hp???
            Mazda 626 84'
            Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
            ex' 145 97' 16V TS

Comment

• Moже, с от ТДС, ама аз като исках да го правя, Бобо каза, че ще й свърши въртящият момент с тая дълга 5та....ем бях с 1.6ТС с чип...представи си 1.4 с тея 120 нютона колко ще върви на 5та...най-много да ти стане топ спийда на 4та
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                Аз имам въпрос,за моята -Онзи ден карах до св.Влас и исках да видя на магистрала ,с колко ще ме изненада мойта принцеса,защото е с Ню Енган.
                Тааа на 6500 ми дава 190 ,по километраж ,гумите са ми нормални 185/65/14 ,което е нормално ...
                та мисля си ,дали е от скоростната кутия ,защото двигателя ,който сложих е много читав и върви много добре ,дали е от нея ?Вие колко сте правили с 1.4ТС ?
                Момчето от което взех двигателя ,ми каза ,че на 2-ра е правил 110 ,а на 3-та 140, аз съм 2-ра-90 ,3-та 120.
                Ясно е ,че е от скоростната кутия ,но 5-та не беше ли Не модификационна?може ли само тя да се удължи?
                Сега, колко ще ти покаже километража на отделните предавки не зависи от гумите, а САМО от скоростната кутия.
                Тия скорости дето си ги цитирал, са нормални за 1,4. Толкова си може. Мене ако питаш не ти трябва промяна, инженерите са си го изчислили добре. Ако все пак не ти харесват, смени си диференциала с такъв от 1,6. Скоростите ще станат по-дълги (горе-долу като тия дето "момчето" е вдигал може би), но пък ще е по-тромава. Пълно щастие няма.
                С 5-а от ТД, 1,4 няма да може да я влачи, ама хич. Ще ти остане да я включваш само за надолнище
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Добре де, как така не зависи от размера на гумите показанието на километража...тва няква специална екстра на алфите ли е?
                  Щото аз на другата ми кола като минах от 195/60/15 на 215/55/16 километража ми показваше с 8км по-малко

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Ми не само на алфите, на всички коли е така. Не знам що битува мнението, че като смениш размера на гумите и километража ти показва повече/по-малко. Естествено разлика ще има, но тя е между показание на километража и действителна скорост на движение. Показание километраж/обороти е винаги еднакво за дадена предавка, независимо от размера гуми. Просто данните се взимат от скоростната кутия.
                    А колегата пита именно за скорост при определени обороти. Е там размера е без значение
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Ми не само на алфите, на всички коли е така. Не знам що битува мнението, че като смениш размера на гумите и километража ти показва повече/по-малко. Естествено разлика ще има, но тя е между показание на километража и действителна скорост на движение. Показание километраж/обороти е винаги еднакво за дадена предавка, независимо от размера гуми. Просто данните се взимат от скоростната кутия.
                      А колегата пита именно за скорост при определени обороти. Е там размера е без значение

Колега ,нещо не сме се доразбрали.
                      Не съм питал за Скорост/обороти!Знам ,че винаги е еднаква ,питах за скоростта ,като цяло!
                      тя не зависили от датчика на дефа ? ако е много изгорял търка повече и показва по -малко (или обратното- може да се бъркам)

отностно другата скоростна кутия на момчеето ,което цитирах тя също е била 1.4!Просто е била по -дълга ...
                      аз съм доволен от другите ми предавки ,просто искам да видя колко ще дигне тоя двигател по км-траж,щото по мой впечатления от работата му ще си изпълни км-тража ,но скоросната пречи...

Аз друго също си мислих ...
                      Ако сложа от 1.3 боксер
                      1.дали става тази ,за мойта ?
                      2.ще издържи ли?
                      3. предавките ще ги пълня много ,но каква ще е разликата ?
                      Няма да мога да дигам повече от 150 ,примерно ?
                      Или ?
                      Мерси!
                      155 96' 1.6 16v 1++hp???
                      Mazda 626 84'
                      ex' 145 97' 16V TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                        Колега ,нещо не сме се доразбрали.
                        Не съм питал за Скорост/обороти!Знам ,че винаги е еднаква ,питах за скоростта ,като цяло!
                        тя не зависили от датчика на дефа ? ако е много изгорял търка повече и показва по -малко (или обратното- може да се бъркам)

отностно другата скоростна кутия на момчеето ,което цитирах тя също е била 1.4!Просто е била по -дълга ...
                        аз съм доволен от другите ми предавки ,просто искам да видя колко ще дигне тоя двигател по км-траж,щото по мой впечатления от работата му ще си изпълни км-тража ,но скоросната пречи...

Аз друго също си мислих ...
                        Ако сложа от 1.3 боксер
                        1.дали става тази ,за мойта ?
                        2.ще издържи ли?
                        3. предавките ще ги пълня много ,но каква ще е разликата ?
                        Няма да мога да дигам повече от 150 ,примерно ?
                        Или ?
                        Мерси!
                        Боксеровите май не стават, твойте скорости са си идеални според мен, това към което трябва да се насочиш е мотора - там ти е основната слабост.
                        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                        BMW 328i

Comment

• на боксера кутията ще стане само да я сложиш в багажника,а иначе не е толкова лоша скоростта ти
                          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                            Ми не само на алфите, на всички коли е така. Не знам що битува мнението, че като смениш размера на гумите и километража ти показва повече/по-малко. Естествено разлика ще има, но тя е между показание на километража и действителна скорост на движение. Показание километраж/обороти е винаги еднакво за дадена предавка, независимо от размера гуми. Просто данните се взимат от скоростната кутия.
                            Ами защото съм го правил по GPS сравнението.Разликата беше 8км при 120км/ч....изобщо не е малка

OEM & Ventura Garage

Comment

• За сега съм с мойта красавица...Малко по-напред в близкото бЪдЕще ,ще се оглеждам ,за нещо ПО-мощн0..........
                              от сорта на 200/6.5
                              155 96' 1.6 16v 1++hp???
                              Mazda 626 84'
                              ex' 145 97' 16V TS

Comment

• Момчета,когато влезна в завой и задницата попадне в неравност я усещам как отскача Амортесьорите са ми за смяна,абе по задницата нищо не е пипано,а и не съм много на ТИ със симптомите при разбита задница дайте идеи,какво може да е
                                Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                                sigpic

Comment

Working...
                                X